0800330813

Вигода обміну долара на швейцарські франки

Курс франка до долара

Котирування швейцарського франка до долара США займає лідируюче місце в сфері міжнародних торгів на валютному ринку. Обидві грошові одиниці мають багатовікову історію, стійке положення в світі, а також є затребуваними для покупок, інвестицій, фінансових вкладень та ін. В Україні цей крос-курс схильний до впливу інфляції. Це дозволяє вигідно конвертувати USD в CHF і навпаки. Якщо ви укладаєте угоди з іноземними партнерами, часто їздите в інші країни або робите вклади в даних валютах, то вам буде корисно дізнатися даний крос-курс.

Що впливає на курс CHF/USD?

Найбільше на даний курс впливає економічний вплив подій, які відбуваються в США. У даній країні часто трапляються різні події, які впливають не тільки на місцеву, а й на світову економіку. Що стосується Швейцарії, то місцева валюта відрізняється більш високою стабільністю. У даній країні розвинена банківська і фінансова система, тому місцеві гроші користуються великим попитом і захищені від ризиків.

Також на динаміку курсу франка впливають такі показники:

  1. Різниця в банківських процентних ставках в США і Швейцарії
  2. Макроекономічні показники США.
  3. Політичні зв'язки Швейцарії і Америки з іншими державами.
  4. Заборгованість на світовому ринку.
  5. Ціни на сировину. Курс описаних валют може коливатися в залежності від ціни за барель нафти, золота та інших сировинних товарів.
  6. Форс-мажорні ситуації.

Стабільне економічне становище Швейцарії обумовлює низьку волатильність курсу франка до долара. На франк не впливають глобальні кризи, тому дана валюта так приваблює інвесторів і бізнесменів з усього світу.

Де краще зробити обмін долара на франки?

Сервіс КІТ Груп - це золота середина між банківською системою і чорним ринком. Тут можна зробити безпечний і вигідний обмін. Вибираючи даний обмінник, ви зможете заощадити час на пошуки пункту обміну. На його сайті можна вивчити динаміку описаного кросу-курсу, вивчити цікавий блог з фінансових новин, отримати консультацію і підписатися на новини компанії.