0800330813

Курс юаня до гривні

Авторитет китайської валюти постійно зростає на міжнародному ринку, а недавно вона доповнила список резервних валют. Це не дивно, оскільки економіка Китаю постійно зміцнюється завдяки регулярному експорту численних товарів. У КНР діє єдина офіційна валюта - юань, її емісією займається Народний Банк Китаю, також він офіційно щодня оголошує котирування CNY щодо інших іноземних валют. За допомогою фінансових калькуляторів можна швидко порахувати курс, це особливо зручно при конвертації великих сум.

Історія китайських грошей

Курс юаня Україна

Саме слово «юань» використовується виключно в міжнародному побуті. Самі ж китайці називають свою валюту «женьміньбі», що перекладається «народні гроші». Юань багато разів перейменовувався, він був і квитком, і банкнотою, і народним квитком. Спочатку в Китаї в якості грошей були монети і злитки, які позначали міру ваги. Грошова одиниця CNY з'явилася тільки в 1889 році. За все своє існування вона пережила 5 оновлень в нових серіях, сьогодні в обороті використовуються тільки 2 останні.

В даний момент в КНР грошові одиниці представлені монетами і банкнотами. Сучасні гроші мають свій особливий дизайн:

  1. На лицьовій стороні номінал написаний місцевою мовою і шрифтом Брайля. З іншого боку номінал вказаний на іцзу, тибетській, монгольській та чжуанській мовах.
  2. На банкнотах будь-якої гідності намальований відомий китайський політик Мао Цзедун.
  3. Для захисту від підробок на купюри наносяться рельєфний напис, голограма і рельєфний напис.

Що впливає на курс національної валюти Китаю?

З першого дня своєї появи юань був прив'язаний до фунту стерлінгів і гонконгського долару. З 1970-х і донині вартість даної валютної одиниці щодня в ході торгів встановлює Центральний банк. Для цього він використовує котирування внутрішнього ринку і міжнародних валютних бірж. На стан юаня впливають такі чинники:

  • баланс зовнішньої торгівлі;
  • показник ВВП;
  • рівень безробіття;
  • участь уряду в інвестиціях, контрактах і т.д .;
  • довіру жителів до місцевої валюти;
  • рівень економіки країни;
  • попит і пропозиції на FOREX;
  • економічний стан держав, які є торговими партнерами.

Зараз КНР знаходиться під впливом США і Японії, в інтересах яких знаходиться лібералізація курсу. На їхню думку, курс юаня сильно знижений, за рахунок чого китайська економіка отримала ряд переваг. Незважаючи на це, CNY з кожним роком зміцнює свої позиції на міжнародному ринку, її використовують на торгових угодах, купують в обмінних пунктах і банках.

У довгостроковій перспективі дана валюта має шанси на розвиток за рахунок таких причин, як:

  1. Зацікавленість великих країн в дедоларизації світової економіки.
  2. Санкції з боку США.
  3. Входження в список світових резервних валют.
  4. Інвестиції місцевих жителів в національній валюті.
  5. Зростання експорту китайських товарів.
  6. Аналітики оцінюють зростання CNY на 20% в найближчі 5 років.

Поки юань оцінюється невисоко, у вас є хороша можливість придбати недорого валюту, яка в перспективі стане дуже цінною і прибутковою.

Як обміняти гривні на юані?

Обміняти гривні на юані

У КНР українська національна валюта не користується попитом, тому поміняти її там, та ще й за вигідним курсом, не вийде. Якщо ви збираєтеся відвідати Піднебесну, то варто зробити обмін валюти заздалегідь, адже там користуються готівкою, а ось банкомати і термінали не так популярні. Законно ввезти в Китай і вивезти з Китаю можна не більше 20000 CNY.

Валюта набирає свою стабільність, тому її курс залишається стабільним. Запастися юанями в потрібній кількості можна через обмінники компанії "КІТ Груп". Тут представлений вигідний курс юаня до гривні і навпаки, також тут доступні крос-курси і на інші екзотичні валютні пари. На головному сайті нашої фінансової компанії можна отримати всю необхідну інформацію.

Співпрацюючи з "КІТ Груп", кожен наш клієнт отримує ряд переваг:

  • актуальна фінансова інформація у вигляді графіків валютних курсів;
  • всі дані на сайті компанії регулярно оновлюються, щоб відстежити тенденцію зростання або падіння певної грошової одиниці;
  • обміняти гривню на юані можна в режимі 24/7, оскільки наші відділення працюють без перерв і вихідних у багатьох містах України;
  • при виникненні питань можна отримати консультаційну підтримку у досвідчених менеджерів, тому ніяких складнощів у вас не виникне;
  • на сайті https://kitgroup.ua/ також представлені котирування валют, що рідко застосовуються, а також крос-курси, що допомагає заощадити час на пошук потрібної інформації.

Ви можете зв'язатися з нашими співробітниками по телефону і уточнити, чи є відповідна сума в касі. Це заощадить багато часу, особливо, якщо ви ділова людина.