• {{user.userFirstname}} {{user.userLastname}}
  • Вихід

Курс, динаміка і особливості валюти Ізраїлю - шекеля

Офіційною валютою Ізраїлю є новий шекель, який був введений в обіг в 1985 році. Багатьох українців приваблює Ізраїль, адже в цій країні спостерігаються зростання економіки, широкі можливості для самовдосконалення та розвитку бізнесу. За курсом валют Ізраїлю стежать трейдери, бізнесмени, трудові мігранти і туристи. Якщо ви збираєтеся відвідати цю екзотичну країну, то варто дізнатися курс шекеля до гривні. Володіючи цією інформацією, ви можете вигідно проводити обмінні операції.

Які чинники впливають на курс шекеля?

Курс шекеля

Валюта Ізраїлю також піддається коливанням, як долар, гривня або євро. На це впливають різні причини:

  1. Політична нестабільність в країні. Ізраїль нерідко бере участь у військових конфліктах з іншими державами, що негативно відбивається на місцевій валюті.
  2. Економічний стан. Шекель зміцнюється при зростанні ВВП, погашенні державного боргу та інших позитивних аспектах.
  3. Банківська політика. Центральний банк Ізраїлю бере безпосередню участь в стабілізації курсу шекеля, для цього він використовує різні засоби.
  4. Грошово-кредитна ситуація.
  5. Спекуляція на валютному ринку.

Кому знадобиться шекель?

Ізраїль є активним інвестором України, експортує нам електромеханічне обладнання та недорогоцінні метали, а ми їм - паливо та інші товари. Для оплати цих товарів як раз необхідна ізраїльська валюта - ILS. Ізраїльський шекель використовується в торгах на міжнародному ринку. Незважаючи на свою екзотичність, він бере участь в котируваннях з євро і доларом. Шекель має цінність для мігрантів-українців, які живуть, навчаються або працюють там. Також стежити за динамікою шекеля до гривні буде корисно експортерам і імпортерам, які беруть участь у товарообігу між країнами.

Цікаві факти про ILS

Перед тим, як поїхати в Ізраїль, буде не зайвим дізнатися деякі факти про місцеву валюту:

  • роки випуску на кожній монеті карбуються відповідно до єврейського алфавіту;
  • нерідко карбуванням монет займаються банки інших країн, наприклад, зі Швейцарії, Греції, Австралії та ін;
  • на всіх нових банкнотах використовується вертикальний дизайн;
  • 60% від усіх монет, які перебувають в обігу, становить монета 10 агор;
  • банкноти мають характерну ознаку - світиться серійний номер під ультрафіолетом;
  • монета в 2 шекеля була визнана кращою монетою 2011 року на міжнародній нумізматичної виставці в Італії.

Кращий обмін гривень на шекелі від "KІТ Груп"

Обміняти шекелі в Україні

В Ізраїлі курс валют не завжди буває вигідним, особливо для іноземців, тому варто подбати заздалегідь про те, щоб заздалегідь обміняти гроші. Українська компанія "КІТ Груп" пропонує кращі умови для цього:

  1. Відкритий доступ до аналітики.
  2. "КІТ Груп" має численні обмінні пункти в 18 містах України, які працюють цілодобово і знаходяться практично в кожному районі міста.
  3. Зручна форма оплати. Ви отримаєте гроші як готівкою на банківську карту, так і за допомогою безготівкового розрахунку. Це зручно тим, що ви маєте можливість переслати гроші своїм близьким, знаходячись за кордоном.
  4. При оптовому обміні компанія "КІТ Груп" зробить для вас знижку.
  5. Для кожного клієнта діє як роздрібний, так і оптовий курс валют.

Якщо вам необхідно купити шекель, але в касі його не виявилося, то рекомендуємо подати заявку, з вами через деякий час зв'яжеться наш співробітник і повідомить про накопичення необхідних коштів. Ми зробимо все можливе, щоб у вас на руках була необхідна сума грошей через короткий проміжок часу. Наші фахівці завжди зможуть вас проконсультувати з усіх питань, які можуть виникнути. Відстежити курс шекеля онлайн можна на нашому сайті.