0800330813

Купити швейцарську валюту в Україні

В Україні можна купити велику кількість іноземної валюти. У банках можна зустріти не тільки найпоширеніші валюти на зразок долара, євро і російського рубля, а й більш рідкісні і дорогі. Однією з таких валют є швейцарський франк. Початок свого існування він бере з кінця 18 століття з гельветскої республіки. Коли республіка припинила своє існування, валюта вийшла з обороту і відродилася тільки в середині 19 століття, таким чином утворивши нову валюту - французький франк. У наш час придбати швейцарську валюту можна в якості національної в Швейцарії і Ліхтенштейні, а також, як і одну з найстабільніших валют у сучасному світі.

Швейцарський франк - одна з найстабільніших валют у світі

Курс швейцарського франку

Швейцарська грошова система досить проста в своєму використанні. Вона застосовується в багатьох європейських країнах. Є франки і сантими, 100 сантимів прирівнюються до одного франка. Що відрізняє франки від інших грошових одиниць світу, так це існування дробової одиниці, яка називається сантими, Реппе, рапамі, чентезимо. Це пов'язано з тим, що в Швейцарії існує 4 офіційних мови, тому вони і називаються по різному. Також варто відзначити, що швейцарські франки входять до п'ятірки резервних грошових одиниць світу.

На відміну від європейських грошових одиниць, франки мають не вертикальну, а горизонтальну форму. Номінали швейцарських франків можна зустріти 10, 20, 50, 100, 200 і 1000. Франк випускається як в купюрі, так і в монеті. На лицьовій стороні валюти зображені знамениті діячі швейцарської культури, історії, музиканти, художники, письменники. Ззаду представлені роботи того, хто зображений на лицьовій стороні, або ж музичні інструменти.

Можна зустріти в зверненні одну, двох і п’яти франкові монети, а також номінали в 5, 10, 20 і 50 сантимів. Раніше в обігу були монети в 1 і 2 сантима, але Національний банк Швейцарії зняв їх з обігу. Виробляються монети з міді або нікелю, однак монета в 5 сантимів містить ще сплав з алюмінію. Цифра номіналу знаходиться на лицьовій стороні монети, яка оформлена виноградними або ж дубовими гілками. На зворотному боці зображені римські богині, а також національний герой країни Вільгельм Телль.

Вигідно купити та продати швейцарський франк

Купити швейцарський франк

У наш час не складає труднощів купити швейцарські франки в обмінному пункті або в банку. На сьогоднішній день курс швейцарського франка до української гривні становить 1 франк = 29,8 гривень. Якщо у вас є на руках швейцарські франки, або ж ви плануєте відвідати країну, яка знаходиться в альпійських горах, то купити і продати їх ви можете в багатьох обмінних пунктах міста Харкова. Обмінний пункт "КІТ Груп", має не тільки вигідний курс в першій столиці, а й репутацію підтверджену тривалим періодом часу. Компанія має всі дозвільні документи і ліцензію від Національного Банку України, яка дозволяє займатися фінансовою діяльністю.

Фахівці компанії "КІТ Груп" мають великий досвід роботи в даній сфері і зможуть більш детально проконсультувати вас з фінансових питань. Також ви можете принести в обмінний пункт валюту для того, щоб упевнитися в її справжності. У нас завжди актуальний валютний курс, який є одним з кращих в місті. Ми ретельно стежимо за тим, щоб всі угоди були конфіденційними. Ми пропонуємо високий рівень сервісу, так як хочемо, щоб клієнти завжди залишалися задоволені нашою роботою.