• {{user.userFirstname}} {{user.userLastname}}
  • Вихід

Кому вигідно обміняти фунти на євро?

Перед тим, як ви вирішите побувати на туманному Альбіоні, необхідно проаналізувати курс валют, а саме фунта до євро. Це вам необхідно буде знати для того, щоб здійснювати покупки в Великобританії, так як більшість магазинів в Сполученому королівстві гроші в іноземній валюті не приймають. Також зміна курсу євровалюти до фунта стерлінгу може бути цікава і трейдерам, так як така валютна пара є однією з найбільш поширених на FOREX. Провівши такий аналіз ви можете непогано заробити на їх різниці.

Вивчити курс євро і фунта не буде зайвим і для бізнесменів перед тим, як укласти угоди з британськими партнерами або ж з країнами Євросоюзу. Даний напрямок є топ темами в пошукових запитах за вигідними пропозиціями іноземних інвестицій. Переклад фунтів стерлінгів в євровалюту по калькулятору - це найоптимальніше рішення, так як ви зможете точно підрахувати суму різниці.

Причини, чому варто купити фунт стерлінгів за євро

Купити фунти за євро

На сьогоднішній день курс євровалюти до фунта стерлінгу становить 1 євро = 0,88 фунтів. Конвертуючи свої заощадження ви отримуєте ряд переваг, а саме:

  • британський фунт - це грошова одиниця, яка займає 3 місце за обсягом торговельних операцій і резервних накопичень;
  • крос-курс євро до фунта залежить від того, які економіко-політичні відносини пов'язують Британський острів і країни Євросоюзу, так як Великобританія збирається виходити з ЄС;
  • акціонери все частіше цікавляться британським фондовим ринком через те, що в Сполученому Королівстві невисокі ставки на розміщення цінних паперів;
  • столиця Великобританії Лондон є другим за масштабами фінансовим центром у світі. Тут встановлюються ціни на золото та інші цінні товари;
  • динаміка курсу євровалюти до британського фунта стерлінгу дозволяє спекулювати на цій парі, при цьому заробляти великі суми.

Кілька фактів про фунт стерлінгів

Фунт стерлінгів є найстарішою грошовою одиницею, яка існує в сучасному світі. Спочатку він був прив'язаний до золота, але після того, як було укладено Бреттон-Вудську угоду його конвертація стала відбуватися у вільній формі. Влада хотіла зафіксувати фунт стерлінгів до іноземної валюти, але дана ідея зазнала невдачі, так як трапилася девальвація місцевої валюти через що і ввели обмеження на вивезення і переклад фунта в євровалюту. Світова економічна криза також торкнулася фунту, але завдяки грамотній роботі економічної політики Великобританія змогла забезпечити стабільність курсу фунта до євро.

Фактори, які впливають на котирування євро до фунта

Котирування євро фунт

Вартість британського фунта до євровалюти залежить в основному від чинників, які відбуваються всередині держави, а саме:

  1. Інфляція. На Туманному Альбіоні даний показник намагаються утримувати на рівні 2%. Якщо ж даний поріг перевищує очікування, то Центральний банк Англії вводить заходи по зміцненню фунта стерлінгів.
  2. Процентна ставка. Зміна курсу визначається різницею облікової ставки Британії та Євросоюзу. Такі показники є вкрай важливими для інвестицій.
  3. ВВП. Зростання валового внутрішнього продукту викликає попит і на фунт. На сьогоднішній день Великобританія займає 6 місце за ВВП, тому фунт стерлінгів зміцнює свої позиції.

Провести обмін валют в КІТ Груп

Якщо ви хочете вигідно зробити обмін євро в фунт, то можете звернутися в обмінний пункт "КІТ Груп". Тут завжди тільки найактуальніший курс валют і зробити переказ валюти з однієї в іншу ви можете в будь-якій точці міста. Наші філії розташовані в 19 українських містах, багато з них працюють цілодобово. Вибравши "КІТ Груп", ви гарантуєте не тільки впевненість у завтрашньому дні, а й вигідні валютообмінні пропозиції.