0800330813

Як розпізнати фальшиві євро?

На сучасному валютному ринку євро складає гідну конкуренцію американському долару. Особливим попитом ця валюта користується в країнах Європи, які входять в ЄС. В Україні курс євро є стабільним. На сьогоднішній день в обігу представлені купюри номіналом 5,10, 20, 50, 100, 200 і 500 євро, всі вони є законним платіжним засобом. Кожна банкнота має свій унікальний колір, розмір, дизайн, особливу шорстку текстуру.

Перед тим, як відвідати ту чи іншу європейську країну, українці міняють гривні на євро, щоб були гроші для тих чи інших витрат. Щоб уникнути проблем і переживань з приводу підроблених грошей, варто навчитися їх розрізняти від справжніх. Незважаючи на новизну, захищеність і популярність валюти, аферисти продовжують її підробляти у величезних кількостях.

Як визначити несправжні євро?

Визначити фальшиві євро

На щастя, цілком підроблені купюри зустрічаються рідко. Однак населення не завжди поінформоване, на які елементи захисту слід звертати увагу. Особливо це стосується тих людей, яким доводиться регулярно стикатися з великим оборотом грошових коштів. Справжні банкноти з Євросоюзу мають характерні ознаки, за якими їх можна легко визначити серед фальшивих:

  1. Спеціальна техніка рельєфного друку робить малюнок, букви і номінал більш опуклими і потовщеними. Для людей з вадами зору людей на купюрах 200 і 500 євро є спеціальні знаки.
  2. У верхньому кутку банкноти є розрізнені знаки, які на просвіт формують цифру номіналу.
  3. На просвіт у банківському папері видно захисну стрічку, на якій можна розібрати слово «euro» та номінал купюри.
  4. Під лупою можна розглянути мікродрук - літери слова EURO на грецькій мові.
  5. На банкнотах номіналом 50 євро і вище є голограма, на якій видно номінал, вікно або ворота.
  6. Вгорі купюр є рядок з абревіатурою ЄЦБ, написана на 5 мовах.
  7. У нижньому правому куті цифри номіналу намальовані оптично-змінною фарбою, яка змінюється в кольорі під різним кутом.

Звідси випливає висновок, що фальшиві банкноти не мають рельєфного друку, на них не видно захисні знаки, вони не змінюють зображення на голограмі під кутом, захисні волокна і нитки імітуються надпечаткой. Щоб захистити себе від покупки фальшивих грошей, варто віддати перевагу співпраці з перевіреними банками або надійними пунктами обміну валют.

Що робити, якщо до вас в руки попалися фальшиві гроші?

Що робити з підробленими грошима

Якщо вам в руки потрапили гроші, які не вселяють довіри, то уважно їх розгляньте. Якщо ви знайшли хоча-б 1 ознаку підробки, то варто звернутися в поліцію, банк і повідомити про підроблену купюру. Розвіяти сумніви стосовно достовірності євро зможе перевірка його номера, який складається з 11 цифр і букви англійського алфавіту. Якщо їх всі скласти, то вийде цифра 8.

Якщо ви хочете переконатися в тому, що в обмінних пунктах можна отримати справжні купюри, скористайтеся послугами компанії "КІТ Груп". У нас ви можете відстежувати актуальний курс євро по всіх містах України. У наших обмінних пунктах, які працюють цілодобово, можна швидко і безпечно обміняти гривні на євро в будь-яких обсягах. Дізнатися детальніше про умови купівлі-продажу інвалюти можна по телефону або на сайті kit-group.in.ua/obmen-valyut. Для наших постійних клієнтів ми надаємо всі умови для тривалої співпраці, щоб ті обмінювали валюту по оптовому курсу. У нас завжди актуальний валютний курс, який є одним з кращих в місті. Ми ретельно стежимо за тим, щоб всі угоди були конфіденційні.