0800330813

Як відбувається зниження курсу валют?

Близько 40 років тому визнані світові валюти (долар і ін.) змінили свій курс на плаваючий. Це означає, що з тих пір вартість валюти формують закони ринку. Якщо попит на валюту падає, то відбувається зниження курсу і навпаки. Це і є головною причиною коливань валютного курсу.

Якщо в країні спостерігається приплив інвестицій, економічний підйом, спадає інфляція, то національна валюта зміцнюється. Якщо ж ціни на експортні товари падають, зменшується кількість вивезення товару за кордон, зростає інфляція, то народ не довіряє місцевій валюті, починає скуповувати долар, євро та ін. Що стосується України, то це країна з малою відкритою економікою, в якій на ВВП в значною мірою впливає зовнішня торгівля, тому вона залежить від умов зовнішнього ринку.

Як падає курс валют?

Падіння курсу валют

Курс - це вартість валют. Причини зміни курсу - найрізноманітніші, до них належать такі:

  1. Якщо для покупки акцій іншої країни потрібна її валюта, то варто її придбати. Якщо компанія, акції якої ви придбали успішна, то вартість інвалюти буде збільшуватися. Якщо кілька інвесторів будуть міняти свою валюту на іноземну, то курс місцевої валюти знижується.
  2. Депозити. Багато людей кладуть гроші в банк в якості пасивного доходу. У зарубіжних банках з вигідними умовами вкладники можуть купити місцеву валюту і залишити депозит там. За рахунок цього підвищиться курс іноземної валюти і знизиться курс місцевої.

Чи впливають девальвація та інфляція на спад валютного курсу?

Девальвація - спад курсу національної валюти. При девальвації також зменшується золотий запас через економічну політику в межах однієї держави. Національна валюта періодично дорожчає і знецінюється, як правило, за цим стежить Центральний Банк.

Девальвація може виникнути через:

  • торговий дисбаланс;
  • зменшення зарплат і видаваних кредитів;
  • зростання інфляції;
  • підвищення відтоку капіталу в іноземні банки.

Дана здатність за межами країни - інфляція, вона трапляється тоді, коли нацвалюта не може закуповувати іноземну. Говорячи простіше, інфляція - це знецінення грошей. На інфляцію впливають внутрішні і зовнішні фактори, до внутрішніх відносяться:

  • порушення балансу між виробництвом, накопиченням, попитом і споживанням;
  • зростання дефіциту держбюджету і держборгу;
  • мілітаризація економіки;
  • зростання темпів зарплати в порівнянні зі зростанням продуктивності праці.

Інфляція має різні ступені - від помірної до гіперінфляції, при останній ціни можуть вирости на 100% в рік. Вона небезпечна для економіки, адже безконтрольність процесу може призвести до економічної кризи.

Де можна поміняти валюту при нестабільному курсі?

Нестабільний курс валют

Якщо ви хочете купити/продати іноземну або національну валюту, звертайтеся в компанію «KІТ Груп». Вона є найбільшою мережею пунктів обміну валют і ломбардів в Україні. Тут представлені найвигідніші умови обміну валют в Харкові, Києві, Дніпрі, Одесі, Сумах, Львові, Полтаві та інших містах України.

На сайті «KІТ Груп» ви маєте можливість в будь-який час дізнатися актуальний курс долара або євро на сьогодні, своєчасно стежити за його змінами. Для наших постійних клієнтів ми надаємо всі умови для тривалої співпраці, тому вони обмінюють валюту по оптовому курсу. Завдяки регулярному аналізу фінансового ринку нашими фахівцями ви завчасно дізнаєтеся про зростання або падіння економічної складової. Якщо ви володієте цією інформацією, можна завчасно забронювати певну суму грошей, в призначену дату прийти і вигідно купити валюту при будь-якому курсі.