• {{user.userFirstname}} {{user.userLastname}}
  • Вихід

Як формується курс долара на чорному ринку?

В останні роки в Україні спостерігається нестабільний економічно-політичний стан, через який стрімко розвивається чорний ринок валют. Багатьох людей приваблюють вигідні курси, оперативність угод, конвертація сум без обмежень, тому вони і вважають за краще скористатися сумнівними пунктами обміну. Необхідність купівлі валюти буде актуальна завжди, адже люди постійно їдуть за кордон, укладають договори, інвестують в закордонні проекти і зберігають заощадження в інвалюті. Ці фактори впливають на зростання тіньової економіки, яка особливо актуальна в моменти криз і недовірою населення до гривні. Джерела формування курсу у неофіційних представників мають свої переваги і недоліки, розглянемо їх далі.

Від чого залежить курс USD на чорному ринку

Курс долара чорний ринок

Чорний валютний ринок є відображенням економічного стану країни. Коливання курсу долара на чорному ринку здійснюються з тих же причин, що і в офіційних банках. Також можна виділити наступні фактори:

  1. Різниця між імпортом і експортом. Якщо в країні переважає великий імпорт закордонних товарів, то це провокує відтік валюти і девальвацію національних грошей. Така ситуація спостерігається в Україні, тому не дивно, що курс долара на чорному ринку нестабільний.
  2. Економічні показники ВВП, інфляція, зростання тарифів, скорочення робочих місць. Через їхні зміни на чорному ринку трапляються скачки курсу долара до гривні.
  3. Дії НБУ. Національний банк України використовує різні методи грошової політики, щоб контролювати вартість USD. Це безпосередньо відображається на чорному ринку.
  4. Рівень попиту і пропозицій. Попит зростає через нестабільну місцеву валюту, необхідність банків погасити боргові зобов'язання і бажання спекулянтів заробити. На пропозицію впливають обсяги експорту та фінансова підтримка з-за кордону.

Чи варто обмінювати валюту на чорному ринку?

Обміняти валюту на чорному ринку

На відміну від офіційних банків, обмін долара на чорному ринку здійснюється простіше і швидше за низкою причин:

  • клієнтові не потрібно пред'являти документи, що засвідчують його особу;
  • не потрібно сплачувати банківські комісійні;
  • на тіньовому ринку відсутній відсоток відрахувань державі, як в банках;
  • в обмінниках можна конвертувати будь-які грошові обсяги без лімітів.

Незважаючи на зазначені переваги, на тіньових ринках всі грошові операції пов'язані з високим ризиком пограбування або отримання фальшивих грошей. У цій сфері працюють різні шахраї, тому потрібно бути уважним. Туди варто звертатися тільки тоді, коли немає можливості купити долари в банку і перевірити їх на справжність.

Вигідний обмін доларів завдяки "КІТ Груп"

Якщо ви хочете безпечно купити або продати долар, то можете звернутися в компанію "КІТ Груп". У нас представлена не менш вигідна ставка, ніж курс валюти на чорному ринку. Співпрацюючи з нами, кожен клієнт отримує ряд переваг:

  • зручна навігація сайту;
  • можливість скористатися калькулятором для конвертації великих сум;
  • можливість дізнатися крос-курси будь-яких валют;
  • гроші можна отримати як готівкою, так і на карту;
  • пункти обміну розташовані в багатьох містах України, і працюють вони цілодобово;
  • стежити за динамікою грошових одиниць можна на сайті компанії. Інформація завжди актуальна і буде корисна при складанні прогнозів.

Пам'ятайте: курс долара в Харкові і інших містах на чорному ринку має вигідні умови. Але запропонувати не тільки комфортні, але і безпечні умови обміну може тільки сервіс https://kitgroup.ua/obmen-valyut/.