0800330813

Крос-курс євро і долара

На сьогоднішній день багато людей вважають за краще зберігати свої заощадження і робити вклади не тільки в національній валюті, але і в грошових одиницях інших країн. Це не дивно, адже в разі кризи можна убезпечити себе від фінансової нестабільності. Якщо ви хочете дізнатися значення однієї валюти, вираженої в іншій валюті, тоді вам варто дізнатися крос-курс.

На валютному ринку проходить достатня кількість операцій за участю американського долара, а крос-курс є важливим фінансовим інструментом. Аналізуючи поведінку різних валютних пар, трейдери здатні розрахувати прибуток або збитки. Кожна валюта має свою міжнародну абревіатуру, це особливо зручно при складанні валютних пар. Наприклад, в поєднанні EUR/GBP першою вказана базова валюта, другою - валюта котирування. Рідкісні валюти рідко мають крос-курс між собою, тому купуються тільки через долар або євро.

Основні валютні пари

Валютний крос-курс

Як правило, на міжнародному фінансовому ринку використовуються грошові одиниці, якими активно користуються в США, країнах Європи та Азії. Основними валютними парами крос-курсів є:

  • німецька марка і британський фунт стерлінгів;
  • швейцарський франк і японська єна;
  • німецька марка і французький франк.

Для інших, менш популярних валют, використовуються євро і долар. Вони є офіційними грошовими одиницями більш, ніж в 30 державах.

Формула крос-курсу

Для того, щоб дізнатися даний курс, варто використовувати метод прямого і зворотного котирування. Він розраховується за наступною формулою: К = А / В, де K - це крос курс, А - валюта, яку купують (євро), В - валюта, за яку купують (долар).

  • Бід долара - 32; аск долара - 34.
  • К = 42/32 = 1.3125.

Звідси випливає висновок, що 100 євро = 131,25 доларів. Бід - це курс покупки (попиту), ціна, по якій сторона, що виставляє котирування, готова купити базову валюту. Аск - це ціна, за якою сторона, що виставила котирування, готова продати базову валюту.

Крос-курс Форекс

Існує три типи котирувань: прямі, зворотні, крос-курси:

  1. Прямі котирування - це ті, в яких базовою валютою є американський долар. Вони позначають кількість одиниць іншої валюти, яка знадобиться для для покупки 1 долара.
  2. Зворотні котирування - в таких долар перебуває на другому місці. Вони позначають кількість доларів США, необхідну для покупки одиниці іншої валюти. Найяскравіший приклад зворотного котирування - пара EUR/USD.
  3. Крос-курс форекс. У цьому валютному співвідношенні долар не вказано в якості базової або котирувальної валюти.

Торгівля крос-котируваннями популярна на форекс, для цього потрібно відстежувати не тільки котирування, але і економічні події в країнах-емітентах, валюти яких використовуються в парі. Валютні крос-курси можна розрахувати вручну, використовуючи спеціальні формули, проте в сучасних терміналах всі вони розраховуються автоматично.

Де можна вигідно купити валюту в Україні?

Купити валюту в Україні

Завдяки численним банкам і обмінникам розрахувати крос-курс євро долар і інших валютних пар не складе труднощів. Тут представлені найвигідніші умови обміну валют в Харкові, Києві, Дніпрі, Одесі, Сумах, Львові, Полтаві, Миколаєві, Запоріжжі та інших містах. У нас завжди актуальний валютний курс, який є одним з кращих в місті. Ми ретельно стежимо за тим, щоб всі угоди були конфіденційні. Ви можете зв'язатися з нашими співробітниками по телефону і уточнити, чи є відповідна сума в касі. Вибравши "КІТ Груп", ви гарантуєте не тільки впевненість у завтрашньому дні, а й вигідні валютообмінні пропозиції.